Het is mogelijk (op alle dagen van de week) om een rondleiding door de Nieuwe Kerk of een wandeling door Hortusbuurt of binnenstad te maken met een ervaren gids. Tijdens de rondleiding in de Nieuwe Kerk informeert de gids u over de historische en bouwkundige achtergronden van de kerk.

detail

De Nieuwe Kerk ligt in de Hortusbuurt en over het ontstaan van deze buurt is veel te vertellen. Dit komt aan de orde in een Hortusbuurtrondleiding.

In een rondleiding door het centrum van de stad Groningen spelen bijzondere gebouwen de hoofdrol.

De kosten voor een groep van 10 personen bedragen 20 euro. Een grotere gift geven mag natuurlijk ook. Er is een combinatie van de rondleidingen mogelijk, maar daarbij wordt de prijs aangepast. De tijdsduur van de rondleiding kunt u met de gids overleggen.

De opbrengst van de rondleidingen komen ten goede aan de Nieuwe Kerk. Aanmelden, liefst enige weken van tevoren i.v.m. vooroverleg over de wensen van de groep, bij de secretaris van de Vrienden via email: info@vriendennieuwekerkgroningen.nl of per telefoon (050) – 313 5606.

foto van Mattijs de Vreugd.

Orgeldemonstratie
Tijdens een orgeldemonstratie vertellen onze organisten u over de geschiedenis en mogelijkheden van het Timpe orgel. Uiteraard demonstreren zij de rijke klankvariaties van het instrument. De invulling van de demonstratie wordt aangepast aan de wensen van de groep. Een demonstratie duurt gemiddeld 1 uur en kost € 4,- per persoon met een minimum van € 100,- per groep. Voor het aanvragen van een orgeldemonstratie kunt contact opnemen met Binnenstadskerken info@binnenstadskerken.nl of per telefoon (050) 31 11 277.