De Vereniging Vrienden van de Nieuwe Kerk wil het prachtige monumentale gebouw graag beschikbaar houden voor bezichtiging. Daarvoor werkt zij met vrijwilligers: deze gastvrouwen/heren  geven op de open zaterdagmiddagen graag informatie aan bezoekers en toeristen.

In de Nieuwe Kerk staan dan ook standaarden opgesteld met informatie over het kerkgebouw, het meubilair, het orgel en de preekstoel.

Ook is er een Vriendentafel, waarop artikelen te koop zijn, zoals ansichtkaarten, DVD’s over het gebouw en de restauratie van het orgel. De vaste organisten van de PKN-gemeente, Jelte Hulzebos en Stef Tuinstra, bieden CD’s te koop aan, waarop zij het orgel van de Nieuwe Kerk en andere orgels in de provincie Groningen, bespelen. Er zijn ook koffiekopjes te koop, die speciaal voor de Vereniging gemaakt zijn door cliënten van de NOVO.

De Nieuwe Kerk zoekt Vrienden die willen helpen door een financiële bijdrage en/of hun inzet als vrijwilliger. Zo blijft dit fraaie gebouw in de stad Groningen in stand, en beschikbaar voor kerkelijke activiteiten en veelzijdige culturele evenementen.

Download hier het formulier Vriend worden van de Nieuwe Kerk. Via het geprinte formulier kunt u zich aanmelden als Vriend van de Nieuwe Kerk. De minimale jaarlijkse bijdrage is € 10,-, maar méér is natuurlijk heel welkom.