Concert in de serie jonge musici

Concert in de serie jonge musici

door
3 3 mensen hebben dit evenement bekeken.

Concert in de serie jonge musici: Jaap de Kok- bas-bariton en Geert Omta, vleugel, muziek en verhalen.

Wat krijg je als je anno 2024 twee heren van rond de 25 jaar bij elkaar zet, die allebei in een domineesgezin zijn opgegroeid als jongste van drie (jongens)?
Waar gaan die twee het over hebben? Voetbal, auto’s, bier,  traditionele mannenonderwerpen? Of over geloof als dubbele dozo’s (dubbele domineeszonen)?

Een ding is duidelijk. Jaap en Geert maken muziek. En graag zo goed mogelijk. Dan moet je soms streng zijn, discipline hebben. Maar, ze hebben ook meegekregen: nadenken over de betekenis achter wat je doet. Dat is een uitdaging.

Waarom wordt muziek door zoveel mensen beluisterd en waarom maken wij muziek?
In het programma ‘kleine jongens worden groot’ graven Jaap en Geert met behulp van de muziek in hun kindertijd. Wat komt er op je af als je volwassen begint te worden, wat verwacht de maatschappij van je als volwassene en hoe verhoud je je daar toe?

Met muziek van Dvorak (Biblische Liedern) tot Quilter (5 Shakespeare songs op 23) ,van Prokofiev tot Brahms zoeken ze naar antwoorden. De Engelse liederen van Vaughan Williams (Songs of Travel) en Quilter (5 Shakespeare songs op 23) gaan over de grond onder je voeten, de hemel boven je. Is dat echt genoeg om voor te leven? Laat u meenemen!

Kaarten aan de kerk, 10 euro, studenten 5 euro, <16 gratis.

Ga naar de volgende URL om je te registreren voor dit evenement:

 

Datum en tijd

05-10-2024 @ 22:00

Delen met vrienden

Concert in de serie jonge musici